Maan

 B8B2273 Vierkant"Mam ga je mee naar Maan, die komt naar Maastricht" vroeg mijn dochter mij. "Ja, dat zal wel" was mijn antwoord, maar het was dus echt zo. Maan zou zaterdag van 17.00 tot 17.30 uur naar het Mosaforum in Maastricht komen om het Magisch Cultuur Festival af te sluiten. Het was een 12 dagen durend festival, dat zich zelfs

op vier verschillende podia had afgespeeld en ik had nergens van gehoord. Maar ja, Maan zou ik dan nog even meepikken.


Maan de Steenwinkel, of kortweg Maan, is een Nederlandse zangeres die in 2016 het zesde seizoen van The Voice of Holland heeft gewonnen. In 2017 deed Maan met voormalig B-Bravelid Kaj van der Voort mee aan Dance Dance Dance. Tijdens het concert vertelde ze dat zij hier maanden voor heeft moeten trainen. Ook was ze een van de artiesten van het tiende seizoen van het televisieprogramma Beste Zangers. Hierin zong ze veelal bekende liedjes van andere artiesten en deed dit heel indrukwekkend. In korte tijd heeft ze bekendheid gemaakt.


Het was, gezien de tijd van het jaar niet gek, heel erg druk in de parkeergarages. Daardoor zou ik het concertje nog wel eens kunnen mislopen. Mijn dochter had ook aan een vriendin gevraagd om mee te gaan en ik had aangeboden om haar te brengen als ik niet zou kunnen parkeren. Toch voor alle zekerheid mijn fotospullen maar klaargelegd en de accu's op de oplader gelegd. Met een app kon ik de drukte in de parkeergarage volgen en warempel op een gegeven moment werd het steeds minder druk. Ik begon alles in te pakken, want onverwacht ging ik toch mee. Ik stelde me er niet veel van voor, maar je weet maar nooit.


Tijdens het inrijden van de parkeergarage stonden we in de file. Gelukkig had ik rekening met zoiets gehouden en waren we zó vroeg vertrokken dat het geen kwaad kon. We zouden toch nog op tijd komen. Als het een beetje opschoot natuurlijk. En dat deed het. Meteen toen ik de parkeergarage in kon rijden had ik Mae laten uitstappen en ging ik een plaatsje zoeken. Toen ik op het plein bij het Mosaforum aankwam stonden de dames al midden voor het podium op rij 4. Daar ben ik achter gaan staan.

Precies om 17.00 uur kwam Maan en begon het optreden. Om foto's te maken stond ik natuurlijk lekker dichtbij. Helaas stonden een paar langere mensen voor me en de voorste 2 hadden een witte puntmuts compleet met pluizige bol op hun hoofd. Helemaal zou ik Maan niet op de foto krijgen, maar headshots moesten geen probleem zijn.


Toen ik tijdens het tweede lied om me heen keek was ik verwonderd naar de drukte om me heen. Er was in no time een hele menigte enthousiaste fans aangekomen om naar het concert te kijken en uiteraard luisteren. Volgens mij werd niemand teleurgesteld. Ze zong liedjes van haar optredens bij Beste Zangers en van The Voice of Holland en natuurlijk van haarzelf. En alles haarzuiver! Als ik nog niet onder de indruk van haar zangkwaliteiten was geweest, dan zou ik het nu zijn, maar ik vond haar al goed bij The voice en was helemaal verkocht tijdens het luisteren naar de liedjes die ze gezongen had bij Beste Zangers. 


Aan het einde van de show sloot een presentator, die meer dan een kop kleiner was en dan ook door Maan op zijn hoofd gekieteld werd, het optreden af. Hij vroeg haar wat ze de mensen die naar haar waren komen luisteren wenste voor het nieuwe jaar. Kort samengevat zei ze dat iedereen zijn dromen moet najagen, want dat heeft ze zelf ook gedaan en dat is heel goed uitgepakt.


Een geweldige afsluiter. Maan liep naar haar hotel en werd gevolgd door een hele muite. Tijdens het lopen maakte ze met verschillende mensen selfies. Daarna gingen we nog nagenietend naar huis. Ik was blij dat we het hadden kunnen meemaken en dat ik ook nog foto's had kunnen maken.

Klik HIER voor alle concertfoto's.