Modellenshoot Brunssumerheide

 B8B9132 VierkantEen modellenshoot op de Brunssumerheide. Ik wist niet goed wat ik me daarbij moest voorstellen. Vantevoren veel over nagedacht hoe ik me daarvoor zou kunnen voorbereiden. Het beloofde, in ieder geval, een hoop sleepwerk te worden. Allereerst mijn fotospullen. Een hele zware rugzak vol. Ik wilde verschillende

lenzen uitproberen, dus die nam ik allemaal mee. Ook had ik besloten de nodige props (accessoires) mee te nemen. Ik wilde een oud koffertje gebruiken bij de shoots, dus dat kon ik alsvast vullen met props. Natuurlijk wilde ik meer meenemen dan erin paste, dus dat moest nog ergens in. Ook voor 2 statieven, een krukje! en 4 flessen appelsap van 1,5 liter, die ik had aangeboden mee te nemen voor de picknick, moest ik nog een plaatsje verzinnen. Bij de Brunssumerheide moesten we lopen totaan de Roode Beek waar alles zou plaatsvinden. Daarom besloot ik, op hoop van zegen dat het zou blijven rollen, alles wat nog nergens inzat in een boodschappentas op wieletjes te stoppen.

Dat het geen goed idee was bleek meteen al bij het optillen van de boodschappentas in de auto. Ik hoorde een luide krak. Ik had de tas al gesloopt nog voordat ik vertrokken was. Kapot dus, maar hij rolde nog wel. Dat werd een probleem in Brunssum, maar ik kon zo vlug niets anders verzinnen, dus ik moest het er maar mee doen. Vlug op weg naar De Geusselt waar ik zou overstappen in een andere auto en we samen op weg gingen naar Brunssum.

Het bleek een heel stukje lopen te zijn naar de Roode Beek. Gelukkig hielpen me een paar zeer attente en sterke mannen met slepen. 

Bij de Roode Beek aangekomen zat al een hele groep fotografen te wachten. De modellen waren er al eerder omdat die nog opgemaakt zouden worden door een MUA (make up artist, ofwel visagist(e)). Er waren er zelfs 2.

Vrij vlug werden we verdeeld over de modellen en gingen we allemaal naar een plekje in de buurt om met de fotoshoot te beginnen. Ik begon met een iets ouder model dat nog weinig ervaring had met modellenwerk. We zochten beiden naar een manier waarbij we ons allebei op ons gemak voelden en het werd een mooie shoot. Daar kon ik alvast tevreden over zijn. Daarna ging het vrij vlug met de volgende 3 modellen. Ik ging van de een naar de ander en genoot met volle teugen. Het was een fantastische dag waar voor mij veel te vlug een einde aankwam. Op een gegeven moment ging de picknick beginnen die heel gezellig en lekker was. Iedereen had iets meegebracht en we hadden uiteindelijk veel te veel, zodat het overgebleven brood aan de vogeltje werd gevoerd. 

Iedereen pakte alles in. Toe vond ik het schijnbaar nodig om mijn tas nog eens kapot te trekken, dus die was nu helemaal rijp voor het Milieupark. De organisatie had een tent meegebracht en opgezet en deze moest weer afgebroken en mee terug naar de auto's genomen worden. Degene waar ik bij in de auto zat en ik werden nog uitgenodigd door een medefotograaf voor een toiletbezoek en een kop thee bij hem en zijn vrouw thuis. Dat was ook nog gezellig en veel later dat ik verwacht had was ik moe maar zeer voldaan weer thuis.

Klik HIER voor alle portretfoto's van vrouwen.