Town Mansion

 B8B9475 VierkantSinds lange tijd zou ik weer eens gaan urbexen. Eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat het pand alleen legaal en tegen betaling te bezoeken is. We gingen met het clubje naar de locatie met de naam Town Mansion, een oud groot herenhuis gebouwd in 1912, die reeds sinds 1991 leeg stond. Het was een stukje rijden en

daar aangekomen vonden we na even zoeken een parkeerplaats. De locatie, een voormalige gouverneurswoning die vrijwel helemaal authentiek was gebleven stond nl. midden in een grote stad.

Het werd afgesloten door een groot hek waarvoor we afgesproken hadden met de beheerder. Na even met de andere clubleden gezellig gesproken te hebben kwam de beheerder aangelopen. Hij deed het hek voor ons open en we betraden de oprit naar een prachtig pand. Het leek wel een kasteeltje. Het was erg groot. We werden begeleid naar een zij-ingang en na de deur geopend te hebben werden we verzocht onze schoenen te vegen. Dat was me nog nooit gevraagd bij een urbexlocatie. Maar ja, wat maakt mij dat uit. Even vlug met mijn schoenen heen en weer op de mat en ik kon naar de hal vertrekken. Super mooi gewoon. Ik toog meteen naar boven, omdat de meesten beneden in de hal gingen beginnen met fotograferen. In totaal telde het herenhuis 8 slaapkamers, 3 badkamers en verschillende andere ruimtes. Ik had veel te fotograferen en ik had maar 2 uren, dus ik ging meteen beginnen. Met zo'n grote groep is het aanpassen geblazen, want ook al is het een groot pand, je loopt elkaar toch regelmatig voor de voeten.

Het is me niet gelukt om alle ruimtes te fotograferen, maar ik heb er een hele mooie reeks kunnen maken. Het pand staat nog steeds te koop voor € 2.450.000. Dus als je interesse hebt.......
Naderhand gingen we samen naar de Italiaan om een hapje te eten en sloten zo een zeer geslaagde dag af.

Klik HIER voor alle foto's van Town Mansion.