Olie op water

 b8b2190 VierkantVerschillende keren bezig geweest met het maken van deze foto's. In maart een workshop gevolgd die gegeven werd door 2 leden van ons clubje. Prima uitleg en begeleiding. Mede daardoor een paar leuke foto's gemaakt. Het smaakte naar meer, ik vond het heel leuk om te doen. Dus in november met een fotomaatje opnieuw

aan de slag gegaan. Drie lange middagen geoefend en uitgeprobeerd wat het beste en mooiste resultaat gaf. Het ligt er natuurlijk aan wat je verwachtingen zijn, daar worden de instellingen dan aan aangepast. Het ging iedere keer beter. De tweede keer wisten we hoe we het wilden doen. Ik heb toen verschillende foto's gemaakt de ene nog mooier dan de andere. Thuis op de computer bleek dat er heel veel pluisjes en andere "rommeltjes" op het water hadden gelegen. Ze waren natuurlijk heel klein en ik had niet verwacht dat je het zo duidelijk zo kunnen zien op de computer. Aangezien ik heel kritisch ben, was ik dus nog niet tevreden genoeg. Dus nog een keer.

Deze foto heb ik gemaakt op 29 november, op de verjaardag van mijn dochter Mae. Dat heeft ons zeker geluk gebracht. Mae naar school, ik thuis alles klaarzetten en poetsen om 's avonds haar verjaardag te vieren en vlug door om nog eens te proberen en dit keer met schoon water. Om beurten maakten we foto's, legden we andere papieren voor de achtergronden klaar en zetten de druppels op de juiste plaats. Vlug terug naar huis voordat het bezoek kwam. 

Het waren 3 heerlijke middag. Lekker ontspannend en heel gezellig. We hebben heel wat afgelachen. Op naar ons volgend project.

 

Klik HIER voor alle foto's van Olie op water.