Workshop Boomkikkers

 mg 0520 bewVandaag is de Fotografieworkshop Boomkikkers van Peter Lambrichs. Ik heb me een hele tijd geleden hiervoor opgegeven en me er erg op verheugd. We waren met een groepje van 6 cursisten en Peter de leider. Met een "ei" en/of met een "ij" ha, ha... Waarschijnlijk allebei.

We kwamen op een parkeerplaats bijelkaar en gingen daarna door naar de plaats waar de zeldzame beestjes zitten. Het begon op een smal pad en daardoor splitste de groep zich eigenlijk meteen op. In het begin was ik geheel onder de indruk van de boomkikkers en achtergebleven om deze in alle rust te fotograferen. Hierdoor heb ik niet alle interessante informatie van Peter meegekregen en toen me dat opviel ben ik vlug naar de andere cursisten gegaan.

De Europese boomkikkers (Hyla arborea) zijn veel kleiner dan ik verwacht had en het duurde even voordat ik ze zelf ook vond. We liepen vrij vlug door naar een grotere plek waar we de rest van de dag verbleven en op zoek gingen naar de kikkers. Er zijn echte "fotomodellen" bij die de hele tijd op dezelfde plek bleven zitten. Er zat een groter en dus ook ouder exemplaar op een rode plant die we allemaal gefotografeerd hebben. Leuk om dan naderhand de verschillende interpretaties van dezelfde kikker van de andere cursisten te zien. We mochten de kikkers uiteraard niet aanraken en proberen niet hun natuurlijke omgeving te storen. Omdat ik met de macrolens fotografeerde moest ik erg dichtbij komen waardoor ik heel voorzichtig, vaak met het zweet op mijn voorhoofd, mijn statief plaatste en naderhand weer weghaalde. De kikker mochten natuurlijk niet weglopen.... Naderhand werd het erg warm en moest ik mijn vest uittrekken. Natuurlijk meteen weer een paar keer gestoken door het een of andere insect. Naderhand heb ik hier niet veel last meer van gehad, maar een medecurstiste was net bij haar oog gestoken en dit zat de dag erna helemaal dicht. Je moet voor een mooie foto dus heel wat overhebben! Ik vind insecten heel leuk om te fotograferen, maar wil liever niet dat ze me steken, dus maar sterkere insectenspray gekocht. 

Het was een hele fijne dag, met een leuk groepje mensen die allemaal dezelfde passie hebben. Ik heb genoten! Onderstaand mijn foto's van deze dag. 

Klik HIER voor alle foto's van de Boomkikkers.