Natuurgebied D'n Observant

 b8b0972 bew Vierkant

Om half 10 kwam mijn fotomaatje mij ophalen om naar D'n Observant in Maastricht te gaan. Ik was er nog nooit geweest, dus ik was erg benieuwd. Er zouden veel verschillende vlinders zitten.

Onderweg was me al ingevallen

dat ik mijn statief vergeten was. Mijn fotomaatje had er 2 bij zich en leende me meteen een van haar. Daar aangekomen zagen we in eerste instantie niets, echt helemaal niets. Na even gewacht te hebben en nog eens goed gekeken te hebben begonnen we vanalles te zien. Veel Waterjuffertjes en ook andere insekten. Heidelibellen kwamen langs gevlogen en ook vlinders. Op de struiken zaten ook verschillende insekten. We gingen aan de slag. Ik heb veel moeite gedaan om de vliegende waterjuffers op de foto te zetten. Vliegend is me dat niet naar mijn zin gelukt wel zittend. 

Er kwamen ook andere fotografen aan en een echte kenner. Die maakte foto's van alle vlinders, waterjuffers en libellen die hij zag en wist overal de naam van. Van veel vlinders vertelde hij waar hij ze gezien had. We hebben geprobeerd om ze te vinden, maar dat is niet helemaal gelukt. 

Watersnuffel (Enallagma cyathigerum)

Achteraf ben ik toch blij met mijn eindresultaat. Er zitten een paar mooie foto's bij.

Klik HIER voor alle foto's van libellen en juffers en HIER voor de foto's van vlinders.