De Eijsder Beemden

 b8b0861 bew VierkanGelukkig scheen de zon bij het opstaan want ik had gepland om 's morgens naar de Eijsder Beemden te gaan om een paar uurtjes naast de vijver te zitten en te proberen actiefoto's te maken van de vogels en de overige dieren die er zitten. Bij aankomst zag ik meteen al dat er weer

geen reigers zaten.

Eerst naar eens aan de Noordkant van de vijver gaan zitten. Er kwam meteen een klein vogeltje bij me in de buurt zitten, maar die gaf me maar heel even de tijd om een foto te maken. Aan de andere kant kwamen 2 kraaien zitten. Die werden ook even vastgelegd. Na hier een tijdje gezeten te hebben ging ik via een pad naar de Zuidkant van de vijver. Ik wist dat op dat pad vaker konijnen zaten, dus heel rustig gelopen en inderdaad, er zaten een stuk of 10 konijnen. Heel leuk, maar nu moesten ze nog even gaan lopen en dan liefst ook nog de goede kant op. Gewacht op 3 dames die ik al van ver zag naderen en daar gingen de beestje kris kras doorelkaar en weg waren ze. Daarna op naar de Zuidkant.

Daar aangekomen zag ik 2 speciale eenden zwemmen. Ik had gehoopt dat de zwanen over het water gingen vliegen. Dat geeft altijd een hoop opspattend water. Helaas, ze hadden er vandaag geen zin in. Opeens een hoop lawaai... Ik keek omhoog en zie een hele zwerm Canadese Ganzen aan komen vliegen. Natuurlijk heb ik hiervan veel foto's gemaakt. De ganzen wilden, gelukkig voor mij, uitrusten in de vijver en landden allemaal in het water op enige afstand voor me. Fantastisch wat een geweldig gezicht! Het ziet er heel apart uit als de ganzen dalen en hun poten al naar onder uitsteken, net het landingsgestel van een vliegtuig. 

Naderhand ben ik een stukje verderop gaan zitten wat meer naar het Oosten, want ik had daar Meerkoeten gezien. En jawel hoor, er zaten er genoeg. Het leek wel of ze tikkertje speelden zoals ze "liepen" over het water.

Actiefoto's genoeg kunnen maken en ik ging met een heel tevreden gevoel weer naar huis.

Klik HIER voor alle foto's van De Eijsder Beemden.