Brunssumerheide

 b8b1223 bew VierkantHet zou die dag goed weer worden en ik wilde de heide in bloei fotograferen op de Brunssumerheide dus op een zaterdagmorgen naar Brunssum gereden. Daar aangekomen de auto geparkeerd, de spullen gepakt en meteen vertrokken. 
Hopenlijk wist ik de weg naar de

Roode beek nog.

Bij de eerste beelden van de heide had ik al genoeg gezien, het was mooi paars dus het stond in bloei. Het was behoorlijk druk, op veel plaatsen moest ik even wachten om een foto zonder mensen te maken. Onderweg naar de Roode beek kwam ik genoeg mooie plaatsen tegen. Je kunt er blijven fotograferen.

Omdat ik nog meer plannen had voor die dag, had ik geen tijd om me te verlopen en te zoeken dus voor alle zekerheid steeds op verschillende punten aan mensen de weg gevraagd. Uiteindelijk kwam ik bij de Roode beek aan. Ik had het goed onthouden van vorig jaar, alleen zou het me ook gelukt zijn. Het was er, zoals ik al verwacht had, erg druk. Naar de kant gelopen met de minste mensen en begonnen met het zoeken naar libellen en waterjuffers. Vrij vlug vond ik al een mooie libel. Alle spullen die ik nodig had uitgepakt en begonnen. De ene libel na de andere diende zich aan. De waterjuffers lieten zich echter minder zien. 

Omdat ik ook van actiefoto's houd vond ik het leuk dat er veel honden in het water sprongen en zwommen. Dat zorgde voor veel waterspatten en dat wilde ik ook graag vastleggen. Ze bleven gelukkig ver genoeg bij mij uit de buurt, de insekten hadden er geen last van.

De tijd vloog natuurlijk voorbij zonder dat ik het in de gaten had. Omdat ik nog naar een vriendin die in de buurt woont wilde gaan ben ik op tijd gestopt en aan de terugweg naar de parkeerplaats begonnen. Omdat ik normaal gesproken weer verschillende mooie plaatsen zou zien om te fotograferen had ik alles ingepakt anders zou de terugweg een eeuwigheid gaan duren. Bij de auto aangekomen eerst even mijn natte vieze kleren vervangen door iets schoons en op weg naar mijn vriendin.

Het was een zeer geslaagde en gezellige dag.

Klik HIER voor alle foto's van Brunssumerheide en andere landschapsfoto's.