Zwangerschapsshoot

 b8b9960 bew VierkantVia de Facebookgroep "Fotografen" had ik me opgegeven voor een zwangerschapsshoot. De a.s. moeder, Nicky had voorgesteld dat zij voor ons zou poseren in ruil voor onze foto's. Als locatie had ze C-Mine in Genk geregeld, een voormalige steenkolenmijn genaamd Winterslag die in

1988 haar deuren sloot.

Naderhand werden de gebouwen renoveerd en kregen een nieuwe bestemming. In een van de gebouwen die in gebruik zijn als museum was de zwangerschapsshoot.

We waren met een klein groepje en het was leuk om andere fotografen te leren kennen. De hele shoot duurde ongeveer 1,5 uur (zonder pauzes) dus je moest de momenten pakken als zich voordeden. In het begin had ik dit nog niet zo in de gaten. Door een gemaakte lenskeuze en de wens om het model helemaal op de foto te zetten moest ik wat neer afstand tot het model nemen dan sommige andere fotografen. Iedereen was helemaal met zijn/haar eigen foto's bezig en liep voor iedereen door. In plaats van te roepen dat ze voor mijn beeld stonden nam ik steeds de foto als ik een gaatje tussen iedereen door had en dat lukte vrij goed. Zo kon iedereen de gewenste foto's nemen. Het model moest uiteraard een paar keer rusten en dronk dan een kopje chocolademelk om een beetje op te warmen en bij te komen. Ze had 2 verschillende speciale zwangerschapsjurken gekocht en daar kon je ongeveer de krant door lezen zo dun waren ze. Ze had het natuurlijk erg koud. Om 16.00 uur hield ze het voor gezien. We gingen nog even gezellig samen iets drinken om daarna huiswaarts te gaan.

Klik HIER voor alle foto's van de Zwangerschapsshoot in C-Mine.