Maastricht by night

 b8b0056 bew VierkantVoor het derde jaar op rij foto's gaan maken van de kerstverlichtingen in Maastricht. Er wordt veel moeite gedaan om de stad in de kersttijd mooi en feestelijk te verlichten. In combinatie met de reflectie in de Maas en Magisch Maastricht op het Vrijthof is succes verzekerd om met een paar mooie plaatjes

thuis te komen.

Om alleen door Maastricht te lopen is natuurlijk niet zo gezellig, dus ik was aangenaam verrast toen ik het evenement Lichtjesroute in Maastricht tegenkwam bij de Facebookgroep "Fotografen". Daar hoefde ik niet lang over na te denken en heb me meteen opgegeven. Nu was het afwachten wat het weer ging doen. De dagen ernaartoe werd het steeds kouder, maar daar kon ik me op kleden. Als het maar droog bleef. We hadden geluk, het was droog en het waaide niet. Wat meer kleren dan normaal aangetrokken en op naar Maastricht.

Er had zich een grote groep bij La Bonne femme verzameld en om 18.30 uur gingen we op weg. Het duurde echter niet lang toen we met tweeën achterbleven en de rest van de groep kwijtraakten. We waren zo intensief bezig om mooie foto's te maken dat we niet in de gaten hadden dat we achterop raakten. Wat nu gedaan? De weg naar het Vrijthof vonden we zelf ook met gemak dus we gingen samen op weg in de hoop de rest onderweg nog tegen te komen. Op de hoek van de Sint Servaasbrug bij 't Piepenhoes zat de hele bende op het terras onder de verwarmingen met een drankje op te warmen. We sloten weer aan bij de groep en namen ons voor om beter op te letten om ze niet weer kwijt te raken. Het einde van de route was op het Vrijthof bij Magisch Maastricht dat dit jaar weer erg mooi was. De koude begon door te trekken en om 22.00 uur vertrok ik naar huis. Het was een fijne avond geweest.

Klik HIER of op de foto voor alle foto's van Maastricht by night.